De voetafdruk van vlees en vleesproducten is groot. Prorest is daarom in 2014 begonnen met het actief promoten van vegetarische alternatieven. Zo zijn er samen met de Vegetarische Traiteur bij diverse ABN AMRO-locaties pop up-sessies georganiseerd om gasten meer bekend te maken met de mogelijkheden van vegetarische producten. De Vegetarische Traiteur maakt laagdrempelige producten die lijken op vlees en vis, maar geheel plantaardig zijn bereid. In het verlengde van de pop up-sessies zijn binnen Prorest food­concepten ontwikkeld waarmee alle restaurants in staat worden gesteld om aantrekkelijke vegetarische lunchgerechten te bereiden.

Prorest maakt ook werk van het terugdringen van voedselverspilling. In bedrijfsrestaurants is de verspilling van voedsel al bijzonder klein. In 2014 heeft Prorest een onderzoek van de Wageningen Universiteit aangegrepen om in het blad Facilitair! en op de site facilitaironline een uitgebreid dossier te publiceren over voedselverspilling bij boeren, in de keten en bij consumenten thuis, met onder meer tal van tips om verspilling tegen te gaan.