Social return

Facilicom biedt zelfs mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans, en realiseert steeds vaker ook namens opdrachtgevers social return. Dat wil zeggen dat een percentage van de medewerkers binnen zo'n contract bestaat uit mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Facilicom en de Facilicom-medewerkers zijn nadrukkelijk betrokken bij de werving, training en de begeleiding van deze medewerkers. Daar waar mogelijkheden zijn, wordt actief gekeken of juist uit deze groep nieuwe medewerkers kunnen worden aangetrokken. Anderzijds vertonen de facilitaire markten krimp van bestaande contracten, waardoor boventalligheid ontstaat bij onze eigen medewerkers. Deze twee ontwikkelingen bijten elkaar. Inmiddels bestaat 3,4 procent van het medewerkers­bestand van Trigion uit mensen met een zwakkere positie op de arbeidsmarkt. Bij Prorest was het aandeel medewerkers met een achterstand 9,6 procent van het totale personeelsbestand (gemeten in 2014). Bij Axxicom Thuishulp, die veel voor gemeenten werkt en daardoor bij bijna elk contract de vraag krijgt om social return te realiseren, is in 2014 maar liefst 17,2 procent van het totaal aantal verloonde uren ingevuld volgens social return. 

Om social return inzichtelijk te maken en te stimuleren is Trigion Nederland al sinds 2013 gecertificeerd op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO), niveau 1. In 2015 zal een nieuwe audit plaatsvinden. Het beveiligingsbedrijf heeft meegewerkt aan het opzetten van de PSO en blijft betrokken bij de verdere ontwikkeling. Prorest en Axxicom zijn in 2014 gecertificeerd op het hoogste niveau van de PSO, niveau 3. Gom heeft ook als doelstelling om in 2015 niveau 3 van de PSO te halen.De nieuwe divisie Incluzio participeert in sociale ondernemingen, zoals in Magis010 in Rotterdam en in Magis020 in Amsterdam. Alleen al bij deze twee projecten werken ruim zeshonderd mensen met een beperking. Daarnaast zijn er jaarlijks zo'n 1.500 leerwerkplekken beschikbaar voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij doen werkervaring op bij een van de vele afdelingen van Magis, variërend van de groenvoorziening en de houtbewerking tot werken in kringloopwinkels en fietsenstallingen. Daar waar mogelijk wordt samengewerkt met andere divisies van Facilicom. Zo verbouwen Magis-medewerkers sla en tomaten voor Prorest, zijn er in 2014 1.500 Gom-schoonmaakpakketten ingepakt door Magis-medewerkers, repareren Magis-medewerkers schoonmaakkarren voor Gom en maken ze kozijnen voor Breijer. Facilicom biedt leerplekken voor Magis-medewerkers. Zo kan een schoonmaakmedewerker die last heeft van zijn of haar knie worden geassisteerd door een medewerker van Magis. Op deze wijze kan de Gom-medewerker het werk langer volhouden en wordt tegelijkertijd de Magis-medewerker opgeleid in de schoonmaak. 

Bij het project Mariahoeve Werkt! in Den Haag is Incluzio betrokken bij het bieden van een kans op werk aan dertig mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. De wijkbedrijf-deelnemers doorlopen in een half jaar een traject met opleidingen en persoonlijke begeleiding om zo door te stromen naar een betaalde baan.

Lees ook het artikel over werkervaring opdoen bij Gom>>