Duurzame inzetbaarheid

Facilicom streeft naar een duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Uitgangspunt van dat beleid is dat bedrijf en medewerkers een gezamenlijke verantwoordelijkheid hebben om ervoor te zorgen dat het werk zowel fysiek als mentaal mogelijk blijft tot een leeftijd van 67 jaar. Dit beleid is nodig, omdat het personeelsbestand vergrijst, de pensioenleeftijd is verhoogd, de overheid zich terugtrekt en mensen een ongezondere leefstijl hebben.

Facilicom streeft naar long-time employment. Dat is immers dé manier om waardevolle kennis en ervaring vast te houden en de continuïteit bij opdrachtgevers te garanderen. Facilicom kent daarom lange dienstverbanden. Functieroulatie is een middel om vitaliteit binnen de organisatie te behouden. Dat zorgt er immers voor dat medewerkers met een frisse blik blijven kijken. Ook vergroot het de kennisdeling en samenwerking tussen de divisies. Deze kruisbestuiving is zeer waardevol. De Facilicom HR-commissie stimuleert functieroulatie, maar stimuleert medewerkers ook zelf daarmee bezig te zijn. Het kan daarbij gaan om een stap omhoog, een horizontale stap of als laatste optie demotie (als dat beter is).

Dat Facilicom altijd al longtime employment heeft nagestreefd, blijkt elke keer weer bij de traditionele jubilarissenavond. In 2014 vierden 430 medewerkers hun 12,5-jarig jubileum, 127 medewerkers hun 25-jarig jubileum en 7 medewerkers hun 40-jarig jubileum. Ze werden traditiegetrouw door Facilicom-oprichter de heer Geurts bedankt voor hun jarenlange inzet.

Duurzame inzetbaarheid is al enkele jaren speerpunt van beleid bij Facilicom. In 2014 is daar weer meer invulling aan gegeven met het programma 'Ik beweeg mee met Facilicom'. Doel van dit programma is om alle medewerkers tot actie aan te zetten, zodat zij fit, gemotiveerd en met plezier aan het werk zijn en blijven. De medewerker moet hiervoor zelf de regie nemen. Het programma van Facilicom is hierin ondersteunend, informatief en stimulerend. Hiervoor is een portal ontwikkeld waar medewerkers informatie vinden over campagnes die hen kunnen ondersteunen bij, bijvoorbeeld, stoppen met roken of beginnen met afvallen. Medewerkers kunnen een doelstelling afspreken over het stoppen met roken of een streefgewicht  bepalen. Ze ontvangen een beloning van 100 euro als ze hun doelstelling behalen. Op het portal vinden ze ook tips over gezond eten, opleidingen en veel testen voor ontwikkeling. Insteek van het portal is dat medewerkers met plezier kunnen werken aan hun persoonlijke duurzame inzetbaarheid. Duurzame inzetbaarheid en longtime employment betekenen ook dat onze medewerkers in vaste dienst zijn. Meer dan 75 procent van de medewerkers van Facilicom is in vaste dienst en heeft een contract voor onbepaalde tijd. Het is een belangrijke doelstelling van Facilicom om de CAO's te volgen en de medewerkers zoveel mogelijk zekerheid te geven door het geven van vaste contracten. Anderzijds is er echter ook een flexibele schil van 25 procent nodig om de contract­aanpassingen op te kunnen vangen.